BİLİM HAFTASI

BİLİM HAFTASI

Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu olarak 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası olarak bu haftayı etkinlikler yaparak değerlendirdik.

Okulumuz öğrenci velilerimizden Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Bilkent Üniversitesi UNAM’da, özellikle biyolojik yüzeylerin kimyasal yapısı ile birlikte bu yüzeylerde gerçekleşen moleküler etkileşimleri ve reaksiyonları anlamaya odaklı araştırmalarını yürüten, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Okur'u davet ettik.

Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Okur aynı zamanda fizikokimya-biyofizik alanlarındaki çalışmalarıyla 2023 Türkiye Bilimler Akademisi – Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü’nü de kazanmış değerli bir bilim insanımızdır.

Okulumuz öğrencilerine Sayın Okur tarafından 1 ders boyunca bilim ve teknoloji ile ilgili sunum yapılmıştır. Geleceğin bilim insanları öğrencilerimiz için çok faydalı bir etkinlik oldu.

Bilim ve Teknoloji Haftası için ayrıca okulumuzda pano hazırlandı. Panoda Bilimgenç, edumedia, Khan Academy gibi bilim sitelerinin karekodları panoda sergilendi. Öğrencilerimiz bu karekodları okutarak siteleri bilimsel açıdan değerlendirmeye yönlendirildi. Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında derslerde yeri geldiğinde Bilim ve Teknoloji'in önemi hakkında paylaşımlar yapıldı.

15.03.2024 145

15-03-202415-03-202415-03-202415-03-2024